Η “Ελληνική Υδροκατασκευή” πήρε το έργο «ΔΡΟΣΙΑ-ΔΙΟΝΥΣΟΣ-Ν. ΜΑΚΡΗ»

Με σημαντικές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός που αφορούσε τη βελτίωση του οδικού άξονα Δροσιά-Διόνυσος-Νέα Μάκρη. Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία η εταιρεία που μειοδότησε ήταν η «Ελληνική Υδροκατασκευή», δίνοντας πολύ μεγάλη έκπτωση που έφτασε το 62,3%. Δεύτερη ήρθε η εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ με 47,54% και τρίτη η ΤΟΗ ΑΒΕΤΕ με 45,31%.

Το κόστος του έργου είναι 33,5 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 27,91 εκατ. ευρώ), με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής. Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 19 του ίδιου μήνα. Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 24 μήνες, οπότε εφόσον το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση 15,5 χλμ. της επαρχιακής οδού Διονύσου – Νέας Μάκρης. Τα 3,71 χλμ. αφορούν σε βελτίωση των αστικών τμημάτων Διονύσου και Νέας Μάκρης, ενώ τα υπόλοιπα 11,79 χλμ. αφορούν στη βελτίωση του ενδιάμεσου υπεραστικού τμήματος. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

To έργο αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστικών εταιρειών, καθώς πρόκειται για ένα έργο οδοποιίας, που θεωρείται το πιο “δημοφιλές”, στον κόσμο των κατασκευών.

Πηγή: mikrometoxos.gr